EISE EISINGA DE VERLICHTING IN NED.

JONGEREN KOMEN OP VOOR VLUCHTELINGEN

Een aantal studenten boden maandagochtend, 14 september 2020, op het Binnenhof brieven aan met ‘ferry tickets’ voor de vluchtelingen in het afgebrande kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Het gaat om 200 symbolische boottickets van Lesbos naar het vaste land. Op elk ticket staat een naam van iemand die zijn of haar onderdak heeft verloren.

Met de actie zamelen de jongeren geld in voor Stichting Bootvluchteling én ze willen laten zien dat er in de samenleving mensen zijn die willen dat er meer vluchtelingen worden opgenomen.

 

De aktie van de studenten is een antwoord op het wereldbouwplan van de VN 'Werken aan een vreedzame, harmonieuze leefbare wereld'      BOUWPLAN VN

 

 

Eise Eisinga zou zich ongetwijfeld verwant hebben gevoeld met de actie voor vluchtelingen. Hij leefde immers, vanwege zijn politieke keuzes, acht jaar als vluchteling in ballingschap en zat een jaar gevangen.1)

Als Icoon van de ‘Verlichting Toen’ is hij ook voor de ‘Verlichting Nu’ een bron van inspiratie voor alle deelnemers aan de beweging van de Verlichting.

1) EISE VERTELT 61 : 'Vlucht in de nacht, Eise gaat in b

allingschap'                        

 

 

 

Lees verder 'DIT DOEN WIJ : KINDERRECHTEN

Nieuwe reacties

02.12 | 08:37

Deze korte impressie smaakt naar veel meer!!

27.10 | 21:28

Ik haw krekt yn in lêzing fan Meinte Vierstra heard oer Eise Eisinga dy't...

06.02 | 13:45

Tige interessant Meinte, likas de oare stikjes. De formule is ek goed. Koart mar kreftig

21.12 | 13:01

Zo knap als Eise is om de ruimte in te kijken, zo knap is Meinte om de di...