EISE EISINGA DE VERLICHTING IN NED.

BASIS LEVEN AANGETAST

                 DE BASIS VAN HET LEVEN IS AANGETAST

 

“Over- of onderwaardering van een of meerdere kernwaarden van de Verlichting verstoort het natuurlijke evenwicht”, schreef ik hiervoor.

 Vrijheid, losgekoppeld van de overige kernwaarden van de Verlichting, vormt de krachtige motor van de economie, van het neoliberaal kapitalisme en het heersende politieke denken.

“Het gaat hierbij vooral om vrijheid om te kunnen doen wat je wilt, handelingsvrijheid, economische vrijheid voor de markt zonder belemmeringen van andere kernwaarden, wetten en regels die vrijheden van werknemers garanderen.  

 ”Zo’n vrijheid geeft de mens de mogelijkheid zijn begeertes zo goed mogelijk na te streven en te bevredigen met als hoogste doel economische groei en groei van koopkracht en consumptie.

Een onbelemmerde economische groei: een fascinerende  vooruitgang, maar met een blinde vlek, want leidt tot fantoomgroei met desastrueuze alarmerende gevolgen. 

 

Sinds 1970 is de populatiegrootte van vissen, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen wereldwijd met gemiddeld 68 procent afgenomen’, aldus het Wereld Natuur Fonds.

‘Gezondheid natuur EU blijft achteruitgaan’, concludeerde het Europees milieuagentschap EEA. ‘Nederlandse natuur is er slecht aan toe’, aldus de WNF Nederland. ‘Minstens 30 procent van de aarde moet de komende tien jaar worden beschermd om te voorkomen dat het massale uitsterven van planten- en diersoorten doorzet’, stelden de Verenigde Naties .

 Lees verder : NIETS GROEIT DOOR

 

Nieuwe reacties

02.12 | 08:37

Deze korte impressie smaakt naar veel meer!!

27.10 | 21:28

Ik haw krekt yn in lêzing fan Meinte Vierstra heard oer Eise Eisinga dy't...

06.02 | 13:45

Tige interessant Meinte, likas de oare stikjes. De formule is ek goed. Koart mar kreftig

21.12 | 13:01

Zo knap als Eise is om de ruimte in te kijken, zo knap is Meinte om de di...