EISE EISINGA DE VERLICHTING IN NED.

OPROEP JAN TERLOUW

            VERTEL DE MENSEN WAT ER AAN DE HAND IS

                     VERTEL HET VERHAAL VERDER

Op een steenworp afstand van Eise Eisinga’s Planetarium in Franeker gaf Jan Terlouw op 23 september 2020 een college. Een college in de geest van de oproepen van Descartes,  Ban ki Moon , Paus Franciscus en Greta Thunberg  die hiervoor waarschuwden dat het leven ernstig wordt aangetast met catastrofale gevolgen.  Op de vier vragen die Franciscus stelt gaf hij antwoorden.

“De coronapandemie is een vlaagje, een zuchtje, in vergelijking met de storm die onze kinderen te wachten staat door de opwarming van de aarde.Vertel de mensen daarom wat er aan de hand is en vertel het indringend.

De zon straalt in een uur meer energie uit dan de mensheid in een heel jaar gebruikt”, aldus Terlouw. “Bovendien is zonlicht overal op aarde en is de mens in staat het om te zetten in bruikbare energie. 

Als de opwarming van de aarde niet wordt gestopt, dreigt het uitsterven van vele soorten, net als 300 miljoen jaar geleden. 

Maar waarom gebeurt dat nog niet? Ik denk dat het is omdat ze de mensen niet meekrijgen. Als het volk het niet wil, krijgt de politiek het niet voor elkaar.

Maar waarom willen de mensen het dan niet?” 

Terlouw denkt dat het voortkomt uit onwetendheid. 

,,Want als je ziet hoe blij jonge ouders zijn met een baby – daar zouden ze alles voor doen – dan zouden ze toch ook wel een klein beetje welvaart inleveren voor zijn of haar toekomst?’’

Daarom heeft iedereen die het weet een taak, aldus Terlouw: de mensheid ervan doordringen dat er een nieuwe tijd voor de deur staat.

Je hebt de plicht daar iets mee te doen.

Vertel de mensen wat er aan de hand is en vertel het indringend. 

Jan Terlouw overhandigt donderdag 22 oktober het nieuwe jongeren klimaatmanifest van JMA (Jongeren Milieu Actief) en 6 politieke jongeren organisaties aan de Tweede Kamerfracties. PerspectieF, Dwars, PINK!, ROOD, JD, JS en JMA roepen hiermee de Tweede Kamerfracties op om een klimaatneutraal Nederland in 2035 onderdeel van de verkiezingsprogramma’s voor 2021 te maken.

In het manifest staat onder andere dat de politiek naar de klimaatwetenschap moet luisteren, een burgerraad moet instellen en een Nederlandse Green New Deal moet formuleren. Vanaf 22 oktober is het voor iedere jongere in Nederland mogelijk het manifest te ondertekenen en daarmee hun klimaatzorgen te uiten.

Lees verder oproep : GRETA THUNBERG

Nieuwe reacties

02.12 | 08:37

Deze korte impressie smaakt naar veel meer!!

27.10 | 21:28

Ik haw krekt yn in lêzing fan Meinte Vierstra heard oer Eise Eisinga dy't...

06.02 | 13:45

Tige interessant Meinte, likas de oare stikjes. De formule is ek goed. Koart mar kreftig

21.12 | 13:01

Zo knap als Eise is om de ruimte in te kijken, zo knap is Meinte om de di...