EISE EISINGA DE VERLICHTING IN NED.

BARACK OBAMA EEN BELOOFD LAND

 'EEN BELOOFD LAND'

Barack Obama

"Geloof dat je impact kunt hebben dat verandering mogelijk is"

“Als je een tijd mocht kiezen om in te leven, en je zou niet weten of je een koning of een boer zou zijn, dan zou je voor deze tijd kiezen."

Hij begint aan een bemoedigende opsomming. 

"De wereld heeft nooit minder geweld gekend, is nog nooit zo tolerant, gezond of hoger opgeleid geweest. Vrouwen hebben nooit meer kansen gehad."

Toch zullen er nog grote crises komen, denkt hij. "En we zullen daaronder lijden. Ik maak me veel zorgen om klimaatverandering, want dat is misschien het enige dat onomkeerbaar is als we niet snel genoeg zijn. Maar ik geloof dat - als we dat kunnen voorkomen - het uiteindelijk beter zal gaan, niet slechter."

Voor die stelling heeft Obama geen bewijs, erkent hij. "Het is een sprong in het diepe. Ik heb ervoor gekozen om daarin te geloven, en te handelen alsof het waar is of kan zijn. Ik wil dat jonge mensen begrijpen wat de waarde is van zo'n sprong in het diepe. De waarde van geloven dat je een impact kunt hebben, dat verandering mogelijk is."

En je kunt inpact hebben door

mee te doen aan het 'Wereldbouwplan'

Uit interview Matthijs van Nieuwkerk en Wilma de Rek met 

Barack Obama:

“Je ziet hoezeer de mens zich heeft ontwikkeld. En ik denk dat, zolang we deel uitmaken van dat verhaal - die vooruitgang in de richting van iets beters - ons erfgoed de tand des tijds zal doorstaan.”

“Ik vind wat we overal in de wereld zien erg inspirerend: jonge mensen in de leeftijd van mijn dochters en zelfs nog jonger leiden de aanval op klimaatverandering, ongelijkheid, rassenjustitie en alle andere kwesties, zij zijn een enorme inspiratie voor me.”

Heyne en Noten vertellen het verhaal verder in FANTOOMGROEI 

Nieuwe reacties

02.12 | 08:37

Deze korte impressie smaakt naar veel meer!!

27.10 | 21:28

Ik haw krekt yn in lêzing fan Meinte Vierstra heard oer Eise Eisinga dy't...

06.02 | 13:45

Tige interessant Meinte, likas de oare stikjes. De formule is ek goed. Koart mar kreftig

21.12 | 13:01

Zo knap als Eise is om de ruimte in te kijken, zo knap is Meinte om de di...