EISE EISINGA DE VERLICHTING IN NED.

OIKOCREDIT Steun in de geest van Eise Eisinga

Eise Eisinga probeerde als armvoogd het leven van mensen die leden onder armoede, werkloosheid, ongelijkheid en honger te verlichten

Steun aan microcrediet, is bijdragen aan een menselijker samenleving, minder armoede meer gelijkheid, tolerantie en vrijheid mensen zelf laten werken aan hun toekomst .

Het is steun in de geest van de Verlichting, in de geest van Eise Eisinga.                            

                                    MICROKREDIET

Een microkrediet is een kleine lening aan een ondernemer. Het doel van microfinanciering is mensen zelf laten werken aan hun toekomst. Vaak is 50 tot 500 euro al genoeg om een bedrijf te beginnen of te laten groeien. Omdat het om een kleine lening gaat, is de looptijd van een microkrediet relatief kort: meestal een maand of zes. 

                            ANDERS DAN GELD GEVEN

Anders dan geefgeld, wordt leengeld steeds opnieuw uitgeleend.

De aflossingen op leningen worden steeds opnieuw gebruikt om een microcrediet aan een ondernemer te lenen. Zo blijft hetzelfde geld steeds nieuwe ondernemers steunen. En worden uiteindelijk steeds meer mensen geholpen Microcrediet wordt niet voor niets omarmd door de Verenigde Naties en de Wereldbank. 

Oikocredit is een van de grootste investeerders in microkrediet ter wereld. Je kunt meedoen door zelf te investeren in microkrediet. Zo zet u uw geld in om een grote sociale impact te maken.

Nieuwe reacties

02.12 | 08:37

Deze korte impressie smaakt naar veel meer!!

27.10 | 21:28

Ik haw krekt yn in lêzing fan Meinte Vierstra heard oer Eise Eisinga dy't...

06.02 | 13:45

Tige interessant Meinte, likas de oare stikjes. De formule is ek goed. Koart mar kreftig

21.12 | 13:01

Zo knap als Eise is om de ruimte in te kijken, zo knap is Meinte om de di...